Deli Dishes

Deli Dishes

ABOUT THIS PROJECT

Delis Dishes Fictional Recipe Website

Papier blijft ondanks de steeds vernieuwende technologie een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse routines, ook in de keuken. Het geeft een gevoel van echtheid, iets tastbaars.
Bij papier vouwen denken wij aan origami waarvoor exactheid nodig is, net als bij het kiezen en afwegen van ingrediënten. Ook is hier creativiteit voor nodig net als bij koken in het algemeen.
De creativiteit en inzet van de gebruikers van Deli Dishes zorgen voor een culinaire wereld vol recepten in één groot modern digitaal kookboek die toch heel authentiek aanvoelt.

Naam website: Deli Dishes
De website biedt de gebruiker de mogelijkheid om te registreren, in te loggen, recepten te zoeken en toe te voegen. De heerlijke recepten zijn van allerlei culturen, streken en soorten (voor-, bij-, hoofd- en nagerechten) en kunnen dagelijks gebruikt worden.
Vandaar de gekozen naam 'Deli Dishes'. Deli komt van delicious (heerlijk, lekker) en klinkt ook als daily (dagelijks), dus recepten voor iedere dag. Dishes betekent vanzelfsprekend gerechten.

Logo
De naam is kort maar krachtig en gemakkelijk te onthouden. Doordat de layout van de site wat drukker is wilden we het logo rustig en herkenbaar maken. Vooral de letter D wordt goed uitgesproken. Dat inspireerde ons om met deze letter te werken.
Door de D, zowel de hoofd- als kleine letter, te kantelen vormde zich een pan die weer terugslaat op het koken.
De grijze kleur staat voor zekerheid, vastigheid, balans en kan bovendien uitstekend met andere kleuren worden gecombineerd.
 

(All images are copyrighted, all rights reserved to me)

More work